Wednesday, March 30, 2011

~malam dah nak pagi~

..dah pukul 1.52 pagi..
..aku masih lagi dgan buku n pensil nie..
..dari td lg tp bace tak masuk2 jgak..
..fikiran melayan entah mane..
..haha..
..yela mane tak melayan nye tgah layan lagu "awan nano" nyanyian hafiz af7..
..yang Oke nye esOk time teSt aku tulis je lirik awan nano nie kan..
..hehe..




..layan la lagu nie..
..sedeh pun ade..
..aku nie lau dah terlebih layan mesti air mate jatuh..
hahaha..

"Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu"


..dalami lah maksud nie..
..dalam maksud nye, lau sndiri hayati baru faham btol2..
..nie blum lagu "sedetik lebih" lagi..
..hehehe..
..dah pukul 2.06 pagi nie, mate lansung tak ngatok tp perut makin lapar nie..
..beSh jgak lau dpt bubur mC'd nie..
..tp kan rOti canai lg beSh kot..
..sape la kan yang nk tebar rOti malam2 nie..
hehe..
..iCha2..

..sedeh pun ade sebenarnye nie..
..'yupp, iCha sedeh..
.."kita akan mendapat kebahagian tu klau kita berhenti mengejar untuk meraih sesuatu yang kite tidak mampu"..
..sO, iCha dah berhenti nie..

iCha syg miCkey sgt
iCha.mCky.Life.Laugh.Love





Tuesday, March 29, 2011

semakin hampir

..semakin hampir..
..tp iCha xsedar2 jgak..
..jap2 nak sedar la nie..

..haha..
..final dah dekat..
..icha stay main2 lg..
..tp dah kurang dah main2 tu..
(tak byk main dah, tggl lg 30% yg tu mmg xleh buang)
haha
..next week  speaking MUET ..
..haha..
klakar plak rase..
..teSting kjap..
.. 1... 2... 3.. (sebut dlm bi tau)
good morning, yeS, nO , tenkiu , Olright..
hahaha
.. kn senang lau mcm tu..
emmmm
 k la, byk keje lagi nie
..nak tido. mkan..
haha
.. muhasabah diri kejap..

..Oke3..
..i'm try my beSh fOr my mOmma..


iCha syg mama
iCha.mCky.Life.Laugh.Life

rinDu


..rindunye..
..perasaan rindu tu dtg dri hati yg sepi dan jatuh kan air mate ini..
..kuang3..
..siyess, rindu sgt..
..miSs u Oll ready..
..angin, sampai kan rinduku ini..



icha rindu sume
icha.mcky.life.laugh.love

Wednesday, March 16, 2011

in my mind ..

maaf dari hati ..


..maafkan aku !! ..
..lpas dengar lagu sofazr td tetibe je rase nk tulis kt blog..
..'maaf dari hati'..
..lau nak maaf kan org mesti la dari hati bukan dari perasaan..
..same jugak lau nak buat keputusan biarlah keputusan tu daru hati jangan ikutkan sangat perasaan..
..teringat plak 1 part dlm cite 'asmaradana'
asalnye dengar dari tajuk tu mcm xnk tgok, tp bile dah tgok 1 episode rase nak tau je ape akan jadi lpas tu..
..time tu nenek die meninggal tpi mata tak bole tutup, dah banyak cara die cube tpi tetap tak bole, sbbnye ade org yang tak maaf kan die lg..
..lpas cucu die dtg n ckap yg die dah maaf kan segala kesalahan yg nenek die buat tu baru la mata die tertutup..
..alhamdulillah..
..moral of the story, seelok2nye kita terus maafkan kesalahan org kt kite, walaupun die tak sempat nk mintak maaf kt kite, mane la tau lau ajal die sampai dlm mase terdekat, bole die menghadap Yang Maha Esa dengan tenang..
..ade jugak pepatah sebelum kite tdo tu kite maafkan dulu kesalahan org lain, moge2 die pun maafkan kesalahan kite..
..maaf tu biar dari hati k =))..
..icha ikhlas maafkan sume lau ade yg buat salah ngan icha n halal kan sume..
..harap sume maaf kan icha yepp..;(






tetibe je rase tak sedap hati..;(


..tadi tu tgah2 makan tetibe je rindu ayah..
..rase mcm lain sgt..
..tngah makan pun air mate bole jatuh..
..ishhh icha2..
..harap ayah sihat je kt umah k..
..jangan kuar sngat, skrg nie ujan nati sejuk, paru2 ayah kan x ok sngat skrg..
..xnak da yg mcm hari berulang lg..







wanna meet :: "arif Zarif" ::


..iCha nk jumpe arif zarif..
..nk jmpe sgt2..
..xtau la bile bOle jmpe die..
..nak peluk, nak cium n nak dukong die..
..mesti bertambah (++) comel die skrg kan??.. 
..sweet arif zarif sweet..

rase bOrim tpi mCm bz !!

..haha..
..mcm pelik statement tu, padahal iCha xde bnyak keje pun yg kena settle kan..
..tapi rase je mCm bz..
..but, i hOpe sOmeting la..
..just me know k..
..hehe..


..tetibe je rase nk upload gmbr nie..



everything is easy to "change" !!

..sumenye bOle berubah dalam sekelip mata je..
..bnyak sbb la knpe bOle berubah sedemikan..
..emmm yg baik berubah ke buruk ??..
..nO kOmen la..
..fikir2kan n renung2kan..
(sendiri mau ingat la)
..yg buruk berubah ke baik..
..(gOOd)..
..yg baik berubah lg baik..
.. (sO gOOd)..
..iCha berubah lg bulat skrg nie..
..knpe mggu nie rase mcm gemuk je ek??..
hehe


sOmeOne said me "sOmbOng" !!

..hahahahaha..
..hanya mampu tersenyum..
=))


syg sume
icha.mcky.life.laugh.love







Monday, March 14, 2011

When my Dream cOme be trUe ??




..tetibe je rase nk berangan ngan gmbar2 nie..
..xde kaitan ngan yg hidup @pun yg tlah meninggal dunia..
hehehe



..nO, i lOve the new yOu !!
..but whO ???



..read this .. tOuch me a bit..:'(
..i hOpe One day later sOmeOne will tell me that wOrd infrOnt me !! 
..ugrhhhhh.. 


..my life is perfect with u..
..'u' is whO ??


..write me a sOng pleaSe ..
..aci x iCha nk pegang board nie n nk duduk dpn umh die ??..
..tp umah sape ??
..jp ea nk search address sape2 kt google,
wait fOr me k..




..trimasss fOr always lOving me..
..ade ke yg slalu sygkan iCha ??..



  ..this picture make me fell wanna find a boyfriend lol..:-) better be single .. 


..♥♥♥♥♥♥♥..



..sOmetimes i need a hug
hug me, pleaSe !!



..mOst impOrtance..
..i lOve my mOm sO muCh n muCh..
.. i dOnt care if i dOnt meet my sOmeOne speCial in my life but i still have my mOm ..
..my mOm is my Oll's..
♥♥♥♥♥♥♥



..syg sume..
..iChamCky.life.laugh.love..



Saturday, March 12, 2011

Bakti siSwa vS main2..

..4-6 marCh 2011..
..at kenyir lake wit mykJke team..
..hOpe jd swet mOment la cz 6hb tu bOrnday iCha..
...hehe..
..nama program nie bakti siswa sebenarnye,
tp rase nye byk main drp berbakti..
..hahaha..


..sblum bertolak, kol mOm..
..katenye ayah kt hospital..
..nyesal icha x kol awl2..
..ptut la mlm tu xsdap hati..
..siap mmpi lg..
..1st time mmpi nie yg btol2..
..risau risau risau risau risau..;-(
..dad, miss u..
..sampai bile ayah nk kuar masuk hspital??..
..mlm tu plak abg kol, ckap kak sue pun kt hspital..
..bby nk kuar..
hehe





..perbincangan yg seriOus..
..tp iCha ttap jak main2..
..haha..




..undertehh pokok kelapa..
..i will wait 4 u..
..haha..



..haha..
..berlagak plak rase..
..hehe..


..pagi yg indah dimulakan dgn pertandingan memasak..
..haha..
..kt sebelah tu safwan..
..merangkap chef time camping tu..
..kaung3..
..iCha da pndai masak (koyassss)..
..padahal bkn iCha yg masak pun nye.. (adOi)..




..jOm gerak ke jeti nk g santuari kelah..
..seblum tu, jOm pOsing dulu..
..haha..




..pOsing lg pOsing lg..
:-)



..haha..
..xde muke lain yg berpOsing..




..kenangan wit ustaz khairul..
..spOrting jekk..





..adik najlaa wit abgnye..(e)



..kwn2..
..sedia..
..1 2 3..
..klik klik..


..semangat je najib main dgn ikan tu..
..hehe..



..org lain sibuk duk main dgan ikan..
..kami sempOi, main air bese sdah..
..hehe..
..dlm air pun smpat je nk pOsing la..





..nie time nk g mardi..
..nk g tnam pokok..
..time nie berday iCha..
hehe
..sdeh jgak la..
..tetibe je sdeh..
..miSh dad..;-(




..haha..
..mCm kartOOn..




..pOsing lg..
..pOsing tu keja kami..
..hehe..
..jgn marah..;p



..nie baru btOl2 berbakti..
..jOm tnam pOkok..
..from kjke 4 mardi..
hehe..
..nanti dah berbuah jgn lupe yg tanam pokok nie tau..




..jom bergambar lpas penat berjemur tgah panas..
hehe
tarikh kt board tu pnting..
haha



..nia acara renang bebas..
..jOm ramey2 mandi..



..lpas berenang, bergambar la plak..
..gmbar kenangan dgn mardi..






..nie gmbr kenangan dgan pemandu bOt..
..bayas 2..
..kenyir lake cruise..
..tennnkiuuuuu..;-)



..last, gmbr kenangan dgn kjke team..
..jOm blik jOm..
..hOme sweet hOme..
..tengs Oll's..


..syg sume..
..iChamCky.life.laugh.love..




Thursday, March 3, 2011

bOrnday in cOming !!

..hari nie 03032011..
..tarikh dOc jangka utk kelahiran myBaby..
hehe
..Sis Sue punye baby la..
..Sis tggu 6 MarCh k..
..bia baby tu same bOrnday ngan iCha..
..hehe..
..tu la adiah hari jdi yg sebenarnye kan??..
..lOike3..

..emmm esOk g taSik kenyir..
..4-6 MarCh..
..my berday at taSik kenyir..
emmmm
..nO kOmen..
..meSti xbeSh..
..sape nk bg iCha kek??..
..iCha nk kek mickey mOuse..
(pdhal xde yg nk bg pun).. =(
haha

..pape pun, "epy kan driku sndri in mybOrnday"
..Oyeahhhhh..
..chaiyaaaa la..
..realy miSs mymOm..=(
..mOm mggu dpn nk blik..
..lmbatnye..
..nk tuntut adiah jgak..
..06031989..
..mOm terima kasih krn melahirkan iCha kt bumi Allah nie..
..tp iCha je yg teruk kan..hehe
..iCha da 22 thun tp xberubah2 jgak..
..stay mcm kanak2 rebina lg..
haha..

..beria2 plak pdhal 6hb lmbt lg..
..apela..
..haha..




..0503 nati berday anith..
..epy berday k..
..maaf la wiSh awl nati xleh nk on9 kt taSik kenyir..
hehe


..dah habis berleter dah..
..hehe..


..syg sume..
..iChamCky.Life.laugh.Love..



Search This Blog